Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Βόρεια Κέρκυρα(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Κληματιά στην Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 23 Απριλίου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε το νεαρόν της ηλικίας του Αγίου Γεωργίου, την καρτερία του, την περιφρόνηση προς τα αξιώματα τα οποία απολάμβανε και τις χαρές της ζωής, την προσφορά της νεότητας, της περιουσίας του, της ίδιας του τελικά της ζωής στην ελπίδα της Αναστάσεως. Προτίμησε την πίστη, την αθανασία, τη χαρά την αληθινή και όχι την εφήμερη, προτίμησε να γίνει μιμητής του λόγου του Χριστού ότι όπως κατεδίωξαν και σταύρωσαν τον Κύριο οι άνθρωποι, έτσι κι εκείνον να τον καταδίωξαν οι ειδωλολάτρες, παρά να αρνηθεί την πίστη.

Η πίστη ριζώθηκε στην καρδιά του αγίου Γεωργίου χάρις στην βεβαιότητα της Αναστάσεως κι αυτό είναι το υπόδειγμα για όλους μας.

Και η δική μας πίστη σήμερα στηρίζεται στην βεβαιότητα της Αναστάσεως, αλλά και στο μαρτύριο των Αγίων. Οι χριστιανοί των πρώτων αιώνων περιφρονήθηκαν από τον τότε πολιτισμό και τέθηκαν στο περιθώριο. Ο κόσμος τότε ακολουθούσε έναν πολιτισμό, ο οποίος στηριζόταν στην αμαρτία και στον ευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου. Οι χριστιανοί ζήτησαν από τον κόσμο να μην ζει με την ύλη, αλλά με την πίστη στο λόγο του Θεού.

Στήριξαν την ζωή τους στην ελπίδα, στην πίστη, στον Αναστημένο Χριστό. Αυτό συνέβη και σήμερα στον δυτικότροπο πολιτισμό, στον οποίο οι άνθρωποι στηρίχτηκαν στα αγαθά και την ύλη.

Και σήμερα διώκεται η Εκκλησία μας όχι φανερά, αλλά αφανώς, μέσα από τον υλιστικό τρόπο ζωής, την τρυφηλότητα, την αμαρτία, την πλεονεξία, την ειδωλομανία, την σαρκολατρία, που πολεμούν το πνεύμα που έφερε ο Χριστός. Ο πολιτισμός σήμερα επιτέθηκε στον συντηρητικό, στον λιτό τρόπο ζωής και απεξήρανε την πνευματική ικμάδα. Και έρχεται να προετοιμάσει τον κόσμο για επιθέσεις εναντίον των χριστιανών, τους οποίους θέλει στο περιθώριο. Αυτό φαίνεται και με το μαρτύριο των χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

Όλα αυτά όμως μάς προσκαλούν να γίνουμε ανδρείοι πνευματικά και με προμετωπίδα τους Αγίους μας, όπως ο Άγιος Γεώργιος, να μην φοβηθούμε, διότι ο Αναστημένος Χριστός είναι μαζί μας!

 

 Ετικέτες