Η εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Καστρίτσι και στις Καμάρες όπου υπάρχουν οι Ενοριακοί Ναοί της Υπαπαντής του Σωτήρος με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, αλλά και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εορτάσθη η μεγάλη και λαμπρά εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

● Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Κάτω Καστριτσίου Πατρών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο θέμα της συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό, αφού όπως είπε, Υπαπαντή σημαίνει συνάντηση. Ανεφέρθη στο πως και στο γιατί της υπαντήσεως του Θεού υπό των ανθρώπων και της ενοικήσεως του Κυρίου εν ταίς καρδίαις ημών.

● Ανήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Καμαρών Αχαίας. Ο Ναός είχε κατακλυσθή, από ευλαβείς προσκυνητές, από τις Καμάρες και την ευρύτερη περιοχή, Ερινεό, Αίγιο και άλλα μέρη. Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του δικαίου Συμεών του Θεοδόχου , στην προσμονή του να ίδη τον Χριστόν Κυρίου, στην πληροφορία εκ Πνεύματος Αγίου ότι θα ζήση έως ίδη τον Χριστόν και στην επιθυμία του, να φύγη πλέον από τον κόσμο αυτό, αφού κατηξιώθη να ίδη το Σωτήριον του Θεού.

Ας τον μιμηθούμε και μείς, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος στην πίστη και στην επιθυμία της συναντήσεως με τον Κύριο, ώστε να δυνηθώμεν πλήρως, ετοιμασμένοι και χαρούμενοι, να επαναλάβωμε τα άγια λόγια του, « Νυν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα…».

● Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Κάτω Καστριτσίου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και ωμίλησε επικαίρως, αναφερθείς στην υπόθεση της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής και στις προεκτάσεις της για την σωτηρία μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

DSCN8443.JPG
DSCN8444.JPG
DSCN8447.JPG
DSCN8456.JPG
DSCN8472.JPG
DSCN8473.JPG
DSCN8477.JPG
DSCN8480.JPG
DSCN8481.JPG
DSCN8493.JPG
DSCN8510.JPG
DSCN8518.JPG
DSCN8525.JPG
DSCN8531.JPG


Ετικέτες