Η εορτή της Πεντηκοστής και της Αγίας Τριάδος στον Πύργο(ΦΩΤΟ)

Loading...


  Με κάθε μεγαλοπρέπεια και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη καθώς επίσης και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, εόρτασε η ενορία της Αγίας Τριάδος Πύργου, την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 

Στις τριήμερες Θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν Ιερείς της Πόλεως του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, ενώ τον θείο Λόγο κατά τον εσπερινό της Πεντηκοστής, εκήρυξε ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου π. Βασίλειος Λαγκαδινός, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός της Πεντηκοστής το οποίο έλαβε χώρα στο Υπερώο των Ιεροσολύμων πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού, καθώς επίσης και στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος το Πανάγιον Πνεύμα, το οποίο ζωογονεί, εμψυχώνει και ενδυναμώνει τον άνθρωπο.

Kατά το τριήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων πλήθος πιστών Χριστιανών εκ της ενορίας και εκ της Πόλεως του Πύργου, προσήλθε για να συνεορτάσει και να συμπανηγυρίσει την τελευταία και μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αγίους Αποστόλους, η οποία και σηματοδότησε την αφετηρία της ιστορικής διαδρομής της Εκκλησίας και έθεσε τις βάσεις για τον αγιασμό ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού.
 

 

 Ετικέτες