Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Πέραμο Ελευθερών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 15 Αυγούστου η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των Χριστιανών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορτής στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης – Νέας Περάμου.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου το εσπέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός σε ειδική εξέδρα στο προαύλιο χώρο του προσκυνήματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της περιοχής Ελευθερών.

Πριν το τέλος του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της Εικόνος της Θεοτόκου, η οποία εναποτέθηκε σε κουβούκλιο, όπου και εψάλησαν υπό του Ποιμενάρχου τα καθιερωμένα ήδη Εγκώμια της Παναγίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες ευλαβείς προσκηνητάς ευχήθηκε τα δέοντα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας και των Διακόνων της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως ανέγνωσε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εν συνεχεία έλαβε χώρα η μεταφορά της Ιεράς Εικόνος από τον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου προς το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας.

Κατά την άφιξιν της λιτανείας στο Ιερό Προσκήνυμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης και ετέλεσε την απόλυση της ακολουθίας, αφού και πάλι ευχήθηκε τα δέοντα προς τους παρισταμένους και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί λαμπρώς η Ιερά Πανήγυρη της Θεομήτορος.

1608elef.jpg
1608elef1.jpg
1608elef2.jpg
1608elef3.jpg
1608elef4.jpg
1608elef5.jpg
1608elef6.jpg
1608elef7.jpg


Ετικέτες