Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στους Αντιφιλίππους Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 6 Μαΐου 2016, εορτάστηκε με εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως η πρώτη μεγάλη Θεομητορική Εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αντιφιλίππων πλαισιωμένος από Ιερείς της περιοχής.
Πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης εκήρυξε το Θείο Λόγον προς πικνό εκκλησίασμα αναφερθείς στον Ιστορικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Βαλουκλή και σε συναφή θέματα.
 

Το εσπέρας της κυριώνυμου ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως, ο οποίος εκήρυξε και το Θείον Λόγον αναφερθείς στο νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου.
Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχών της ευρύτερης περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη και πλήθους πιστών.