Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον Ι.Ν. Κάτω Πατησίων

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκαν χθες Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, για την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Κάτω Πατησίων. Των Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων, ενώ συνιερούργησαν ιερείς από διάφορες ενορίες της Αττικής και της επαρχίας.

Στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιωτάτος, κατά την ομιλία του, τόνισε την ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει στο Θεό και να Τον αγκαλιάσει με αγάπη και ευγνωμοσύνη. «Η πορεία που έχει να διανύσει ο άνθρωπος είναι μακρινή, ώστε να θεραπευτεί και να απολαύσει την αιωνιότητα. Η Ζωοδόχος Πηγή μας δίνει τη δυνατότητα να γευτούμε τη δροσιά αυτή, από τη πηγή. Την Πηγή της Αναστάσεως, της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης.»

Το απόγευμα, ακολούθησε λιτάνευση της είκονας της Ζωοδόχου Πηγής για πρώτη φορά στους γύρω, από το Ναό, δρόμους. Πλήθος πιστών ακολούθησε με ευλάβεια την περιφορά. Μετά το πέρας αυτής, ο προϊστάμενος του Ναού π. Φώτιος Καραδήμας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναιών που λάμπρυνε με την παρουσία της τη λιτάνευση. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν, ώστε να έλθει εις πέρας η πανήγυρη.

Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του, εξήρε το δύσκολο έργο του π. Φωτίου, όντας ο μόνος εφημέριος, ενώ του ευχήθηκε καλή δύναμη στη διακονία του. Κλείνοντας, ανέφερε ότι συνδέεται με το Ναό, καθώς εκείνος, είχε τελέσει τα εγκαίνια σαν Αρχιερέας. Ετικέτες