Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Μεγαλοπρεπής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα 26 Ιουλίου 2015, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Περιστερίου, τιμώντας έτσι την μνήμη της εφόρου και προστάτιδος της ενορίας.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Καραμολέγκο και άλλους κληρικούς.

Ο Άγιος στην ομιλία του τόνισε, πως αυτό που λείπει σήμερα από τις ορθόδοξες εκκλησίες, είναι η κατανόηση της σημερινής ευαγγελικής περικοπής του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων. «Στη ζωή των ανθρώπων επικρατεί η αδικία και η πλεονεξία και ότι και αν αποκτάει ο άνθρωπος δεν του προσφέρει ευχαρίστηση. Αυτό συμβαίνει καθώς τίποτα από αυτά δεν είναι ευλογημένο. Η σημερινή ημέρα και μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής έρχεται να μας διδάξει πέντε πράγματα, την ακτημοσύνη, την ελεημοσύνη, τον παρθενικό της αγνό βίο, την ιεραποστολικότητά της και τέλος το μαρτύριό της.»

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα πως «Η ζωή μας θα πρέπει να είναι μαρτύριο και μαρτυρία, διότι μόνο έτσι θα κατανοήσουμε το θαύμα του σημερινού Ευαγγελίου«.

Το απόγευμα θα τελεστεί Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

IMG_6787.JPG
IMG_6788.JPG
IMG_6803.JPG
IMG_6810.JPG
IMG_6829.JPG
IMG_6846.JPG
IMG_6872.JPG
IMG_6879.JPG
IMG_6884.JPG
IMG_6894.JPG
IMG_6899.JPG


Ετικέτες