Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης της εκ Καππαδοκίας ασκησάσης εν τηι Μονήι Χρυσοβαλάντου, στο Πασακάκι Χανίων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων πλήθους κληρικών της Μητροπόλεως και συμπροσευχουμένων ευλαβών Χριστιανών που ήρθαν να προσκυνήσουν την χάρη της Αγίας Ειρήνης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ιεροκήρυκας από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, ο οποίος αφορμώμενος από τον ενάρετο βίο της Αγίας Ειρήνης και από την δυνατή της πίστη, αναφέρθηκε στα χαρίσματα της προσευχής στην ζωή του Χριστιανού. Της αληθινής προσευχής που βγαίνει από μέσα μας και φτάνει ως τον ουρανό. Μίας προσευχής που μας κάνει κοινωνούς και μετόχους με τον ίδιο τον Θεό.

Την παραμονή της εορτής τέλεσε την Ακολουθία του μέγαλου πανηγυρικού Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, συμπροσευχουμένων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Προκοπίου Σηφαλάκη, του π. Ιωακείμ Γιακουμάκη και του π. Στυλιανού Σταγάκη.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ειρήνης της ταπεινής εκείνης Αγίας και Ηγουμένης που ήταν προικισμένη με πάρα πολλές χριστιανικές αρετές.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου είναι μία χαριτωμένη Αγία της Εκκλησίας μας, μία Αγία Γιαγιά, που συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει την ορθόδοξη πίστη στον καθένα από εμάς, στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Χωρίς πίστη ο άνθρωπος είναι ένας περιφερόμενος ζωντανός νεκρός.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς είναι να δούμε την εύνοια του Κυρίου μας και για να την δούμε χρειαζόμαστε καθαρή ματιά αμόλυντη από εγωπάθειες και εγωκεντρισμούς.

3007xania.jpg
3007xania1.jpg
3007xania2.jpg
3007xania3.jpg
3007xania4.jpg
3007xania5.jpg


Ετικέτες