Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εόρτασε πανηγυρικά τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και ιεροπρεπώς τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρις του Παρεκκλησίου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα, την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 (παραμονή της εορτής) και το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 την κυριώνυμη ημέρα.
Κατά την Ιερά Πανήγυρη τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

 Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Αγίου λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ γύρω από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου. Πριν το τέλος του εσπερινού, ο εφημέριος της Ενορίας π. Βασίλειος Βασιλείου κήρυξε τον θείο λόγο, παίρνοντας αφορμή από το δοξαστικό της ακολουθίας του εσπερινού και αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα του αγίου Σεραφείμ, που ξεκίνησε από την νεότητά του και συνεχίσθηκε σ’ όλη του ζωή.
Την επομένη, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των εφημερίων του Ενοριακού Ναού π. Βασιλείου και π. Νέστορος.
Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προσκυνήσουν τα Άγια Λείψανα, που φυλάσσονται στο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο κοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες, έργο του αγιογράφου κ. Νικολάου Ρατοπούλου, από την Πτολεμαΐδα.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλες τις ενορίτισσες, που συνέβαλαν στον καθαρισμό και την ευπρέπεια του παρεκκλησίου, της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου και των εξωτερικών χώρων, καθώς και για την προσφορά πολλών γλυκισμάτων, που προσφέρθηκαν μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.Ετικέτες