Η Αργολίδα υποδέχθηκε την Τίμια Χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Τίμιο Ξύλο από το Αγιο Ορος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου 2016 η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου (Αφθάρτου Χειρός) της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην πόλη του Άργους και συγκεκριμένα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους.

Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κι ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, παρουσία του Ιερού Κλήρου της πόλεως και πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. Παρών ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο κι η περιφερειακή σύμβουλος Ελ. Παναγιωτοπούλου.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου έγινε στην είσοδο της πόλης ,απ’ όπου και σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό. Ακολούθησε ειδική δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νεκταρίου , ο οποίος πριν το τέλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Ισαποστόλου, η οποία αποτέλεσε μάρτυρα της Αναστάσεως του Κυρίου. Τόνισε την ιστορική σημασία της έλευσης του Ιερού αυτού κειμηλίου στην Αργολίδα.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε στο πρόσωπο των Αγιορειτών Πατέρων, τον Καθηγούμενο π. Ελισαίο για την ευλογία και την άδεια που έδωσε για την επίσκεψη του ιερού Λειψάνου στην Αργολίδα. Στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Σύμφωνα με πρόγραμμα θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών. Στο καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους θα παραμείνει έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου το απόγευμα.

ARGOS_2.jpg
ARGOS_3.jpg
ARGOS_5.jpg
ARGOS_6.jpg
ARGOS_7.jpg
ARGOS_9.jpg
ARGOS_10.jpg
ARGOS_12.jpg
ARGOS_20.jpg
ARGOS_24.jpg
ARGOS_25.jpg
ARGOS_27.jpg
ARGOS_30.jpg