Η απόφαση του Μητροπολίτη Κορίνθου «εξόργισε» τους κατοίκους στο Μάτι! -Δείτε την επιστολή…

Loading...


Η απόφαση του Μητροπολίτη Κορίνθου «εξόργισε» τους κατοίκους στο Μάτι! Η παρακάτω επιστολή εστάλη από τον πολιτιστικό σύλλογο Ματίου προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου κκ. Διονύσιο.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Σεβασμιότατε. Θα θέλαμε με αυτή την επιστολή να σας παρακαλέσουμε σχετικά με την Απόφασή σας να μην λειτουργούμε στα εξωκλήσια ανήμερα της γιορτής τους (ημέρα Κυριακή) .

Αναφερόμαστε στον Προφήτη Ηλία της Ενορίας Ματίου Κορινθίας. Για μας, για το χωριό μας, για όλους τους ξενιτεμένους η ημερομηνία 20/07, και ο τόπος αυτός αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για ένα καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα.

Από κάθε γωνιά του πλανήτη φθάνουν συμπατριώτες μας για την συνάντηση αυτής της ημέρας. Είναι μια ιστορία που κρατάει 200 χρόνια , και είναι για το χωριό μας το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς. Είναι τόπος συνδεδεμένος με πολλές μνήμες μιας και στην περιοχή αυτή τα καλοκαίρια ειδικά το μισό χωριό κατοικούσε εκεί γύρω από τον προφήτη Ηλία αφού πολλοί συμπατριώτες ήταν κτηνοτρόφοι. Και σήμερα ο τόπος αυτός είναι ζωντανός γιατί ακόμα χρησιμοποιείται από αρκετούς χωριανούς μας. Επίσης να σας ενημερώσουμε πως εκεί πραγματοποιούνται και αρκετές εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

Θα σας παρακαλούσαμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να επιτρέψετε να λειτουργήσει η εκκλησία του προφήτη Ηλία ανήμερα της εορτής του.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και των φορέων του χωριού μας είναι πολύ έντονες με προτάσεις μάλιστα να ανέβει όλο το χωριό στο βουνό ακόμα και χωρίς λειτουργία. Και η ενοριακή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου να κλείσει.

Επείγει λοιπόν το θέμα και ζητάμε την κατανόηση σας και πιστεύουμε πως αναθεωρώντας την απόφασή σας θα έρθουμε πιο κοντά στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ματίου»Ετικέτες