Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μεγαλόπρεπα τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Αντι κηρύγματος διαβάστηκε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου επί τω Αγίω Πάσχα 2016, το οποίο και ακολουθεί :

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα,

Χαράς αιωνίου υπόθεσις η πανήγυρις την οποία ζούμε! Χορηγός ειρήνης, πλήρης ευφροσύνης και ζωής, διότι ο θάνατος συνετρίβη! Ο μεγαλύτερος εχθρός της υπάρξεώς μας αιχμαλωτίστηκε από τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας και ακόμη κι αν πρόσκαιρα φαίνεται ότι επικρατεί, το κεντρί του χάθηκε. Ζούμε πλέον αιώνια μαζί με τον Νικητή του Θανάτου. Το Πάσχα του Χριστού γίνεται και δικό μας Πάσχα! Έξοδος από την γη της αιχμαλωσίας μας από το κακό, από την αμαρτία που μας φθείρει, που μας κάνει να αισθανόμαστε ξένοι και με τον Θεό και με τον συνάνθρωπο, μας γεμίζει φόβο και αγωνία. Και είσοδος στη γη της επαγγελίας, στην Εκκλησία, όπου μπορούμε να είμαστε αληθινά χαρούμενοι, διότι συναντούμε τον Θεό και τον συνάνθρωπο διά της αγάπης, διά της συγγνώμης, διά της κοινωνίας των προσώπων και καμία φθορά δεν μπορεί να νικήσει την αναστάσιμη δύναμη την οποία ο Θεός μας χορηγεί!

Μας δώρησε την ελευθερία ο Αναστάς Κύριός μας! Μας λύτρωσε από την τυραννική αμαρτία και την δαιμονική απάτη. Απέσπασε και την δική μας φύση από το βίαιο χέρι του δεινού κοσμοκράτορος για να την παραδώσει ελεύθερη στον Θεό Πατέρα. Τώρα ο παρών κόσμος δεν μπορεί να μας ξεγελάσει με τις υποσχέσεις της φιλαυτίας και της φιληδονίας, τις οποίες ο θάνατος διαψεύδει. Γνωρίζουμε ότι ακολουθώντας το θέλημα του Θεού, όπως ο Αναστάς Κύριός μας, δεν υποδουλωνόμαστε! Ακόμη κι αν το πνεύμα του κόσμου τούτου φαίνεται ισχυρό, αντιτάσσουμε την ελευθερία του πνευματικού ήθους. Εκείνη που γνωρίζει διά της μετανοίας, της ασκήσεως και της καρδιακής πίστεως να ακούει την άλλη φωνή. Αυτήν που μας καλεί σε ειρήνη και καταλλαγή, τόσο με τον Θεό όσο και με τον συνάνθρωπο, τον κόσμο και τον εαυτό μας. Και γίνεται η ειρήνη σημείο της ελευθερίας, την οποία καμία ανάγκη, καμία αντίθεη ισχύς, κανένα ψέμα δεν μπορεί να υποτάξει.

Ευγνωμονούμε τον Αναστάντα Λυτρωτή μας! Τον δοξάζουμε για τις πολλές ευεργεσίες Του! Θυμόμαστε ότι ήρθε στη γη καθώς ηθέλησε, κατέβηκε στα καταχθόνια καθώς ηυδόκησε, πάλι ανέβηκε από κεί και μας δώρησε την αφθαρσία που είχε περιβληθεί σωματικώς. Μας υποσχέθηκε παντοτινή συμβίωση με τους αγγέλους, που υπερβαίνει κάθε νού και κάθε λόγο, και την συναναστροφή μαζί Του, ώστε όπου είναι Αυτός να βρεθούμε κι εμείς, για να απολαμβάνουμε το υπέρφωτο και αμήχανο κάλλος του! Σε μία εποχή αχαριστίας και αποστασίας από τον Θεό, λήθης των δωρεών που μας προσφέρει, το αναστάσιμο μήνυμα μας υπενθυμίζει ότι όποιος διαλέγει την οδό της πίστεως αφήνει κατά μέρος κάθε πόνο και μπορεί να δεί την πρόνοια του Θεού σε κάθε περίσταση, για να ζήσει με δοξολογία και γαληνεμένη καρδιά!

Μας προστάζει λοιπόν η φωνή του αναστάντος Χριστού μας να χαιρόμαστε όλοι, επίσκοπος, κλήρος και λαός: «Μεγαλύνατε τον Κύριον συν εμοί και υψώσωμεν το όνομα Αυτού επί τω αυτώ». Ο Θεός αφαίρεσε κάθε δάκρυ από το πρόσωπό μας! Ας απολαύσουμε την αγαλλίαση και την ευφροσύνη για την σωτηρία μας αιωνίως.

Πανευφροσύνως ας εορτάζουμε την ένδοξη Ανάσταση του Χριστού και ας αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλο, για να εκδηλώσουμε τη χαρά της ψυχής μας, επιτελώντας αυτό το ιερόν Πάσχα, το οποίο ευχόμαστε να μην είναι γήινο, αλλά επουράνιο και να χαρίσει σε όλους μας ψυχών και σωμάτων ευφροσύνη, και ζωή συν Χριστώ αναστάντι παντοτινή. Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη, αδελφοί!

Διάπυρος ευχέτης σας προς τον Αναστάντα Κύριό μας,
Ο Επίσκοπος και Πνευματικός Πατέρας σας

+ Ο Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα “, όπου μοίρασε στους τροφίμους και στο προσωπικό παραδοσιακά τσουρέκια.

 

 

 

 Ετικέτες