Η Ακολουθία των Παθών στον Άγιο Ανδρέα Γηροκομείου Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με κατάνυξη, τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Γηροκομείο Αθηνών, ο Όρθρος της Μ.Παρασκευής και η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού π. Θεόδωρο Γρηγοράκο.

Κατά τη διάρκεια αυτής αναγνώστηκαν οι 12 Ευαγγελικές περικοπές που εκτυλίσσονται οι τελευταίες ώρες του Ιησού Χριστού με τους Μαθητές του, η προσευχή στη Γεθσημανή, η προδοσία του Ιούδα, η σύλληψη του Κυρίου, ο διασκορπισμός των Μαθητών και η άρνηση του Πέτρου, η ανάκριση και ταπείνωση του Χριστού από τον Άννα στον Καϊάφα, τον Πόντιο Πιλάτο, και τον Ηρώδη, τους εμπαιγμούς, τα μαστιγώματα, τους εμπτυσμούς, τα κολαφίσματα, το ακάνθινο στεφάνι και την θανατική Του καταδίκη, τη Σταύρωση, τους λόγους Του επάνω στο Σταυρό, τη μετάνοια του ληστή, το «Τετέλεσται» και τα συμβάντα που ακολούθησαν, την Αποκαθήλωση και την Ταφή Του.

Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, αρκετοί ήταν και έξω από αυτόν.
Τον τίμιο Σταυρό με τον Εσταυρωμένο κρατούσε ο Θεοφιλέστατος, έκανε την έξοδο μέσα από τον κόσμο ενώ στον Ναό επικρατούσε μεγάλη συγκίνηση, ακούγοντας εμμελώς το»Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου».
  

 

 

 

 

 Ετικέτες