Ημερίδα κατηχητών από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (φωτο)

Loading...


Το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε από την τοπική Εκκλησία στο συνεδριακό κέντρο του Εκκλησιαστικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης «άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» η Ημερίδα για τους κατηχητές, τις κατηχήτριες, και τους υπευθύνους του ενοριακού πνευματικού έργου με θέμα : «Η Ορθόδοξη Κατήχηση σήμερα : Στοχοι, Επιδιώξεις, Δυσκολίες».

Με την ευλογία και την σημαντική εισηγητική ομιλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την ενεργό συμμετοχή 250 κατηχητών και κατηχητριών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και αντιπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων Αλεξανδρουπόλεως, Κομοτηνής και Σερρών η σημαντική αυτή προσπάθεια της εκκλησίας μας είχε μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.
Στο πρώτο μέρος της Ημερίδος οι κατηχητές και οι κατηχήτριες, σε τρεις ομάδες εργασίας κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προτάσεις τους, με αποτέλεσμα να προκληθή γόνιμος, ζωντανός και ουσιαστικός διάλογος. Στο δεύτερο μέρος, οι τρεις εισηγητές, ο π. Ηλίας Καλλιγέρης, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζιανός και ο θεολόγος καθηγητής κ. Ηλίας Λιαμής κατέθεσαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, και συνετέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχία της Ημερίδος.

1

1

1Ετικέτες