Ημερίδα για τα στελέχη των Κατασκηνώσεων της I.M. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα στο εορταστικό κλίμα των αγίων ημερών του Πάσχα, με τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Απριλίου 2015, μία ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα στελέχη των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης. Η ημερίδα έλαβε χώρα στην φιλόξενη ενορία Κοκκινόραχης και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου.

Την εκδήλωση άνοιξε η αρχηγός της Β΄ περιόδου θηλέων εκπαιδευτικός κ. Μαριάννα Λάτση καλωσορίζοντας τον σεπτό Ποιμενάρχη, ο οποίος παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του κατάφερε να είναι κοντά, καθώς και τους δύο εισηγητές. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πάμφιλος Γιαπιτζάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, ο οποίος ανέπτυξε το φετινό θέμα των Κατασκηνώσεων, «την Αγιότητα», υποδεικνύοντας σύγχρονους τρόπους που μπορούν να εφαρμοστούν από τα στελέχη έμπρακτα στη ζωή τους και στη συνέχεια, ως δικό τους βίωμα, να μεταφερθούν στα παιδιά.

Η δεύτερη εισηγήτρια ήταν η ψυχολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος Νοσηλευτικής κ. Ευφροσύνη Μπαρμπαγιάννη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «αντιμετωπίζοντας την εφηβεία». Επρόκειτο για μία ουσιαστική και ωφέλιμη εισήγηση, αφού τα στελέχη των Κατασκηνώσεων αντιμετωπίζουν αυτές τις ηλικίες στο κατασκηνωτικό περιβάλλον.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος κατηύθυνε πρώτα την συζήτηση στις απορίες που γεννήθηκαν και στη συνέχεια, πάντα με τον σοφό και μεστό λόγο του, γέμισε τις καρδιές όλων ανανεώνοντάς μας πνευματικά ενόψει της νέας κατασκηνωτικής χρονιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εφημέριο Κοκκινόραχης και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Συμεών Παπαγεωργίου να ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο, τους εισηγητές και όλα τα στελέχη για την παρουσία τους. Κοινή πεποίθηση των παρευρισκομένων ήταν ότι η ημερίδα θα συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία των στελεχών των Κατασκηνώσεων και της εύρυθμης λειτουργίας αυτών.

imerida_spartis1-620x330.jpg
imerida_spartis2.jpg
imerida_spartis3.jpg
imerida_spartis4.jpg


Ετικέτες