Ζ’ Συμπόσιο Βυζαντινών Ύμνων «Τον Νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επισημότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλιού στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Ζ’ Συμπόσιο Βυζαντινών Ύμνων «Τον Νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν». Από νωρίς ο ναός κατακλύσθηκε από πλήθος κόσμου, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την εκδήλωση και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του εν λόγω Δήμου και Καθηγητές του Α.Π.Θ.

         Ο βυζαντινός χορός της διοργανώτριας ενορίας «Ηλίας ο Θεσβίτης» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Δημητρίου Χριστοδούλου με πολύ κόπο προετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα συγκινητικό βυζαντινό ορατόριο με τίτλο: «Τον Νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν» με ύμνος και κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Την εκδήλωση πλαισίωσαν, ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής κ. Αθανάσιος Ξενούδης με το κανονάκι, η σολίστ κ. Αικατερίνη Αραμπατζή και ο αφηγητής π. Θωμάς Γαλλίδης.
         Την εκδήλωση έκλεισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και τα μέλη της χορωδίας για την επιτυχημένη διοργάνωση.Ετικέτες