Ζακύνθου Διονύσιος για τον από Ζακύνθου Παντ. Μπεζενίτη: «Η κρίση του Θεού είναι διαφορετική από την κρίση των ανθρώπων» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Φωτογραφίες: Παναγιώτης Στραβοπόδης

Συγκινητική ήταν χθες, στις 12 το μεσημέρι, η Επιμνημόσυνη Δέηση, η οποία εψάλη για την ανάπαυση της ψυχής του πρόσφατα κοιμηθέντος Μητροπολίτου από Ζακύνθου πρώην Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτου, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου. 

Ήταν η ώρα, κατά την οποία στο Μαρούσι γινόταν η κηδεία του μακαριστού Παντελεήμονος, στην δε Ζάκυνθο Κληρικοί και Λαός, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, απέδωσαν φόρο τιμής στον Ιεράρχη, ο οποίος διαποίμανε το νησί μας για μιαν ολόκληρη δεκαεπταετία, δηλαδή από το 1977 έως το 1994.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβ. κ. Διονύσιος τόνισε με έμφαση ότι τώρα πλέον ο μεταστάς Ιεράρχης βρίσκεται στα χέρια του Θεού, η δε κρίση Εκείνου είναι διαφορετική από την κρίση των ανθρώπων.

Σημειωτέον ότι, κατά την διάρκεια της πένθιμης Ακολουθίας, το πένθος τής τοπικής Εκκλησίας έφερε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Ετικέτες