Εόρτιες εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Σερρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, χθες Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στο Επισκοπείο, παρουσία του Κλήρου, της Υπουργού κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, των Βουλευτών του Νομού κ. Φωτ. Αραμπατζή, κ. Αν. Μεγαλομύστακα και κ. Μιχ. Τζελέπη, του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη, των Στρατιωτικών και λοιπών Αρχών και του λαού.

Ευχήθηκε ολοψύχως ο φιλάνθρωπος Κύριος, να ευλογήσει δαψιλώς το νέο έτος 2016 από τον ακένωτο πλούτο της χριστότητός Του, ώστε να είναι για όλους, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τον φιλόχριστο λαό της επαρχίας, αλλά και την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, έτος ευλογίας, μετανοίας, αγιασμού, σωτηρίας, αγάπης, ειρήνης, υγείας και προκοπής.

Ακολούθως μετά την όμορφη και ζεστή αυτή τελετή τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό των Αγιων Θεοδώρων Σερρών, στο τέλος του οποίου έγινε η επίδοση των υποτροφών σε φοιτητές και φοιτήτριες της επαρχίας. Η τοπική Εκκλησία στα πλαίσια της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της διακονίας μεριμνά ιδιαιτέρως για την πνευματική και υλική στήριξη των νέων μας, ώστε θωρακισμένοι καταλλήλως να πορεύονται στην σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα της Εκκλησίας και για τους οικονομικώς αδύνατους φοιτητές και φοιτήτριες από την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, οι οποίοι επιδεικνύουν έφεση για μάθηση, χορηγώντας τους τις ετήσιες υποτροφίες.

Συγκεκριμένα ο Σεβ. Ποιμενάρχης ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία Πονολύτρια» της Ιεράς Μητροπόλεως, προσέφερε 100 υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπολιτικής επαρχίας και ευχήθηκε πατρικώς προς όλους ο περιτμηθείς Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει από τον αστείρευτο πλούτο της αγάπης Του σε όλους πίστη, πρόοδο, ελπίδα και αγάπη.

BASILOPITA STO EPISKOPIO 31-12-15 (15).JPG
BASILOPITA STO EPISKOPIO 31-12-15 (20).JPG
ESPERINOS KAI YPOTROFIES 31-12-15 (13).JPG
ESPERINOS KAI YPOTROFIES 31-12-15 (57).JPG
ESPERINOS KAI YPOTROFIES 31-12-15 (60).JPG
KALANTA PROTOXRONIAS 31-12-15 (15).JPG


Ετικέτες