Ευχαριστήρια Επιστολή Επισκόπου Μπραζαβίλ για την οικονομική ενίσχυση από την Μητρόπολη Φθιώτιδος

Loading...


Ευχαριστήρια επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο απέστειλε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, για την οικονομική προσφορά ύψους 1.000€ από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών του Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» της Επισκοπής Μπραζαβίλ.

Ακολουθεί η Επιστολή του Θεοφιλεστάτου κ. Παντελεήμονος:

 

Σεβασμιώτατε Γέροντα,

Χριστός Ανέστη!

Έλαβα το φιλαδέλφως προσφερθέν εκ μέρους της καθ’ Υμάς Ιεράς Μητροπόλεως ποσό των 1.000 ευρώ, προς υποστήριξη των λειτουργικών δαπανών του Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν και Σας ευχαριστώ ευγνωμόνως.

Σε καιρούς χαλεπούς οικονομικώς με συγκινεί η συναντίληψη και η έμπρακτη, στο μέτρο του δυνατού, συμπαράσταση που επιδεικνύετε προς την νεόφυτη τοπική Εκκλησία των εμπεριστάτων αφρικανών αδελφών του Κονγκό. Με συγκινεί δε ιδιαιτέρως και με ενδυναμώνει η ευαισθησία της ψυχής Σας να αντιλαμβάνεσθε και να συμμερίζεσθε, εκτός των υλικών αναγκών των μικρών ορφανών παιδιών, και την ποιμαντική αγωνία της ελαχιστότητός μου. Τούτη η αγωνία, Σεβασμιώτατε, είναι ο καθημερινός σύντροφος στις δύσκολες συνθήκες της Αφρικής, ο καθημερινός συνοδοιπόρος στις απογοητεύσεις, στην εν απολύτω σιωπή εισπραττομένη απαξίωση και συκοφαντία, ο μόνιμος «σκόλοψ» της ψυχής μου για το μέλλον της κατά Κονγκό και Γκαμπόν Εκκλησίας. Ελπίζω μόνον στον Παντεπόπτη Θεό, διά της μεσιτείας της Μητέρας μας Μεγαλόχαρης, και στην αγάπη ελαχίστων προσώπων που ενθυμούνται ακόμη τους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου: «Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον» (Α’ Κορ.13,10).

Εκφράζων και πάλι ευγνώμονες ευχαριστίες για την πολύτιμη συναρωγή Σας στο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, εύχομαι υιϊκώς όπως ο Αναστάς Κύριος Σας χαρίζει αδιάπτωτη υγεία, δύναμη και υπομονή στα πολυσχιδέστατα Αρχιερατικά καθήκοντα Σας και υποδιατελώ μετά βαθυτάτου σεβασμού, ευγνωμοσύνης και τιμής.

† ο Μπραζαβίλ Παντελεήμων Ετικέτες