«Εσταυρωθείς δι΄εμέ»- Προπασχάλια εορταστική εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προπασχάλια εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Εσταυρωθείς δι΄εμέ» πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος την Τετάρτη 9 Απριλίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους και παραδοσιακούς θρήνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τους οποίους παρουσίασε και προλόγισε ο Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Νικόλαος Κατσαρέλης και απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη τον Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού μας Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ο οποίος ανέλυσε θεολογικώς το νόημα του τίτλου της εκδηλώσεως «Εσταυρωθείς δι΄εμέ» και συνεχάρη την χορωδία και τον χοράρχη της, που με τις μελωδικές τους φωνές και την άριστη απόδοση των ύμνων βοήθησαν τους παρισταμένους να προγευθούν τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μας τα οποία σε λίγες ημέρες θα εκτυλιχθούν στην Εκκλησία μας καθώς και τον π. Νικόλαο, ο οποίος με μεστό θεολογικό λόγο ανέλυσε τους ύμνους.

Στην ωραία εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών. Ετικέτες