Λαγκαδά Ιωάννης: «Να μένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην Πίστη μας, να μην συμβιβαζόμαστε» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε, το απόγευμα της 6ης Ιουλίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής του Κολχικού.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος πλαισιωνόταν από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Τοπικής και Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας και του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις των Εικόνων και των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων της σήμερα τιμώμενης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής και του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας, υπογραμμίζοντας ότι, η ευκαιρία της εορτής της και το παράδειγμα του βίου της, μας δίνει μία μοναδική ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε το πόσο σημαντικό είναι να μένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην Πίστη μας, να μην συμβιβαζόμαστε και να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται με τα χαμηλά, αλλά να κρατούμε την αρετή ως ακριβό μαργαρίτη, διαφυλάσσοντας την ψυχή μας καθαρή, αγνή και αμόλυντη, ως δοχείο της χάριτος και της Βασιλείας του Θεού.

Ο καθένας στην καρδιά του κρύβει έναν κόσμο ολόκληρο, αγωνίας, πόνου, προσδοκίας, δοκιμασίας, απελπισίας και ελπίδος. Όλοι είμαστε αυτή την στιγμή κάτω από την Σκέπη και την Ευλογία του Θεού. Ο Κύριος που μας χάρισε όλα τα επίγεια αγαθά χωρίς να μας στερήσει τίποτα, μας καλεί συνεχώς κοντά Του, ώστε να γίνουμε κάτοικοι της Επουράνιας Βασιλείας Του, αρκεί εμείς να θέλουμε να την δεχτούμε και να θέλουμε να περπατήσουμε το δρόμο που περπάτησε και η Αγία Κυριακή, που είναι ο δρόμος της αγιότητος, ο δρόμος της αιωνίου ζωής.