Εσπερινός και Λιτανεία στον εορτάζοντα Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων στη Σύρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β” χοροστάτησε απόψε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην πευκόφυτη περιοχή του Άνω Μάννα Σύρου, από την ανέγερση του οποίου συμπληρώνονται εφέτος 150 χρόνια, παρουσὶα του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Μάννα, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής, του Προϊστὰμενου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Πρό της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο ιερός Κλήρος και οι πιστοί, υπεδέχθησαν ιερό Λείψανο της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης, το οποίο διεκομίσθη από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, διά χειρών του Ηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευδόκιμου Φραγκουλάκη, και εν συνεχεία τελέσθηκε Θεία Ανύμνηση διά τους έρωτι θείω και διά σπουδής ποιησαμένους τόν ανακαινισμό του Ιερού Ναού.

Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” υπογράμμισε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καθώς ο λαός μας στρέφεται προς το Θεό, αναζητώντας απ` Αυτόν λύση των πολλών μας προβλημάτων, ελπίδα και αισιοδοξία, χρειαζόμεθα τη βοήθεια και την προστασία των Αγίων.

Αφού δε ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι, προεξάρχοντος του Μεγάλου Ευεργέτου κ.Αθανασίου Μαρτίνου, συνήργησαν και συνὲβαλαν στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού, τόνισε ότι η Θεία Λειτουργία θα μπορούσε να τελείται και σε πλήρως αποψιλωμένους Ναούς. Επειδή, όμως, η Θεία Λειτουργία αποτελεί πρόγευση της αιωνίου Βασιλείας, της οποίας ένοικοι καλούμεθα όλοι, ο κάθε περίτεχνα διακοσμημένος Ναός αποτελεί εικόνα της Ουράνιας Βασιλείας, όπου όλα θα είναι καινά, γεμάτα φως και χαρά. «Άλλωστε», προσέθεσε, η Εκκλησία δεν είναι ούτε μεμψίμοιρη, ούτε κακόμοιρη, αλλά πάντα γεμάτη αισιοδοξία και υπερκόσμια χαρά!»

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χάλαρη, και τους Επιτρόπους του Ναού, τους συνευχηθέντες Κληρικούς της Σύρου, και ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, για την μετακομιδή του ιερού Λειψάνου της Αγίας Ιουστίνης, προς ευλογία και επιστηριγμό των πιστών, και όλους τους παραστάντες πιστούς, προς τους οποίους διενεμήθη τρίπτυχο, αφιερωμένο στην 150ή επέτειο, από της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, επακολούθησε η κατά το έθος λιτάνευση της ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων.

sirou_esper1.jpg
sirou_esper2.jpg
sirou_esper3.jpg
sirou_esper4.jpg
sirou_esper6.jpg
sirou_esper7.jpg
sirou_esper9.jpg
sirou_esper12.jpg
sirou_esper15.jpg
sirou_esper18.jpg


Ετικέτες