Επίσκεψη μελών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών στην Μητρ. Ρεθύμνης(ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 17η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει «τα εγκαίνια του ναού της υπεραγίας Δεσποίνης ημών και θεομήτορος, της Ζωηφόρου Πηγής» και τα «εν τούτω τελεσθέντα υπερφυή θαύματα παρά της Θεομήτορος», επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, στην οποία ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος καλωσόρισε τους φοιτητές και τους συνοδούς τους στη Μητρόπολη. Οι φοιτητές έψαλλαν κατά την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αντώνιο Γεβετζή, ενώ ετέθη σε προσκύνηση η λειψανοθήκη με τις Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος υποδέχθηκε και ξενάγησε τους επισκέπτες στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου καθώς και στην αίθουσα «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄» του Κέντρου Ορθοδόξου Πολιτισμού της Μητροπόλεως. Εκεί οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά της Τοπικής  Εκκλησίας, καθώς και για τα χριστιανικά μνημεία και τον πολιτισμό του τόπου μας και παρακολούθησαν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Το μεσημέρι η Ιερά Μητρόπολή Ρεθύμνης παρέθεσε γεύμα στους φοιτητές και στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος συνόδευσε τους επισκέπτες στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρκαδίου. Εκεί ο Επίσκοπός ξενάγησε τους εκδρομείς στους χώρους της ιστορικής Μονής, η οποία αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και αδιάψευστη μαρτυρία της προσφοράς της Εκκλησίας μας στους αγώνες του Γένους μας.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης αποχαιρέτησε τους νέους της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών και τους διαβεβαίωσε ότι η Μητρόπολη  και το Ρέθυμνο θα είναι πάντοτε στη διάθεσή τους, όποτε επιθυμούν να τα επισκέπτονται.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες