Επίκαιρες εκδηλώσεις στα Κύθηρα για τους Τρεις Ιεράρχες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στο νησί των Κυθήρων.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής πραγματοποιήθηκε διάλεξις στην αίθουσα του Λεοντσινείου Πνευματικού Κέντρου Κεραμωτού, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεολόγο, Ψυχίατρο, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών π.Στυλιανόν Καρπαθίου με θέμα «Οι Τρείς Ιεράρχες απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις».

Μετά την επίκαιρη και πολύ τεκμηριωμένη αυτή ομιλία του π.Στυλιανού Καρπαθίου, έγινε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλόπιττας προς τιμήν των εκπαιδευτικών της νήσου.

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Λάζαρος Βέζος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του νησιού και των τριών βαθμίδων, προς τιμήν των οποίων ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε Αγιοβασιλόπιττα. Κατά παραχώρησί του εκάλεσε να κόψη ο αρχαιότερος των εκπαιδευτικών κ.Εμμανουήλ Λεοντσίνης κι επειδή απουσίαζε έκοψε την βασιλόπιττα ο αδελφός του και Διευθυντής του 6/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Χώρας – Καρβουνάδων κ.Γεώργιος Λεοντσίνης. Ο Καθηγητής του Λυκείου Κυθήρων. κ. Κοσμάς Ρούσσος, ήταν ο τυχερός του φλουριού της βασιλόπιττας.

Η μεικτή χορωδία βυζαντινής μουσικής υπό την διεύθυνσιν του Θεολόγου – Καθηγητή του Γυμνασίου Κυθήρων κ.Γεωργίου Λουράντου στόλισε την εκδήλωση και απέδωσε πολύ ωραία επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Τέλος, με την φροντίδα των κυριών των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κεραμωτού – Κυθήρων, παρατέθηκε μπουφές με εκλεκτά εδέσματα προς τιμήν των εκπαιδευτικών μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα αγάπης και φιλαδελφίας.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας Κυθήρων για τον εκκλησιασμό της μαθητιώσης νεολαίας του Γυμνασίου και του Λυκείου και στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Χώρας του Δημοτικού Σχολείου Χώρας – Καρβουνάδων.

Στο τέλος τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο των ευεργετών του Γυμνασίου και γενικότερα των ευεργετών της παιδείας στα Κύθηρα.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Καθηγητή Θεολόγο του Γυμνασίου Κυθήρων κ.Γεώργιο Λουράντο.

3001kithira.jpg
3001kithira1.jpg
3001kithira2.jpg


Ετικέτες