Επέτειος χειροτονίας εις Επίσκοπον του Μητρ. Κορίνθου Διονυσίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβ. Μητρ. Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε σήμερα, 15-10-2015, την πρώτη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, μετά την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού Επισκοπείου, με την ευκαιρία της εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Κορίνθου χειροτονίας του.

Συμπληρώνονται σήμερα εννέα (9) έτη Αρχιερατικής διακονίας του Σεβ. Μητροπολίτου , ο οποίος θέλησε την επέτειο αυτή να εορτάσει διακριτικά και με σεμνότητα, προσφέροντας την Αναίμακτη Ιερουργία στο Ι. Θυσιαστήριο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου, του επ’ ονόματι του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου τιμωμένου, με την παρουσία των Κληρικών και Λαϊκών που εργάζονται στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, της μητέρας του και των κατά σάρκα αδελφών του.

Ευχαρίστησε, βαθύτατα συγκινημένος, τον Τρισάγιο Θεό για τις πλούσιες ευλογίες Του, που επιδαψίλευσε στο ιερό πρόσωπό του, για το επιτελεσθέν, έως σήμερα, πολυποίκιλο έργο στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολή ως και για την ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου, αναφερόμενος ευλαβώς στα πρόσωπα των αμέσως προκατόχων του και κυρίως στο πρόσωπο του από Κορινθίας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Αντιβασιλέως κυρού Δαμασκηνού Παπανδρέου του και κτίτορος του ιστορικού Επισκοπείου.

Οι συμπροσευχόμενοι παριστάμενοι κατανυγέντες από την Ιερά μυσταγωγία ευχήθησαν τα έτη του Σεβ. Ποιμενάρχου  να είναι μακρά, η Αρχιερατεία του άλυπος και η Ποιμαντορία του πολύκαρπος και καλλίκαρπος.
 

 

 

 

 

 Ετικέτες