Εορτασμός του Αγίου Αρσενίου στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Κέρκυρα εορτάζει σήμερα την μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτη Κερκύρας, ο οποίος έζησε τον 10ο αιώνα μ.Χ. και ποίμανε επί πολλά έτη το νησί, καταγόμενος από την Βηθανία της Παλαιστίνης.

Τα θαυματόβρυτα λείψανά του φυλάσσονται στο αγιώνυμο παρεκκλήσι του στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μουράγια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιανουαρίου 2015 με παράκληση κατά την κερκυραϊκή ψαλτική παράδοση και λιτάνευση των ιερών λειψάνων, τα οποία εναπέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων στο ναό του Παντοκράτορος στο Καμπιέλο, στην παλαιά πόλη, ενώ στη συνέχεια εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Κατ’ αυτόν ἐψαλε η χορωδία της σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ».

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε Αρτοκλασία, ενώ σε προσφώνησή του προς τους πιστούς επεσήμανε την ανάγκη να ακολουθήσουμε τα βιώματα των Αγίων μας. Η θεολογία των Πατέρων μας δεν ήταν μόνο δια των λόγων, αλλά ήταν κυρίως δια της εμπειρίας του Θεού στις καρδιές τους. Και γι’ αυτό μπόρεσαν να σταθούν κοτνά στο λαό του Θεού, καθώς δεν ήταν διανοούμενοι, αλλά κοινωνοί της χάριτος του Θεού. Μια τέτοια πνευματική εμπειρία χρειαζόμαστε στις μέρες μας, στις οποίες οι άνθρωποι μένουμε στον ορθό λόγο και στις ανάγκες μας και αφήνουμε κατά μέρος την πνευματική
ζωή, η οποία μας ωθεί και στην αγάπη προς τον πλησίον, όπως έκανε ο Άγιος Αρσένιος.

1901kerk.jpg
1901kerk1.jpg
1901kerk3.jpg
1901kerk4.jpg
1901kerk5.jpg
1901kerk6.jpg
1901kerk7.jpg
1901kerk8.jpg
1901kerk9.jpg
1901kerk10.jpg
1901kerk11.jpg


Ετικέτες