Εορτασμός Αγίου Δημητρίου στη Μεσαριά Σαντορίνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ο ιερός ενοριακός ναός του Αγίου Δημητρίου της Μεσαριάς Σαντορίνης(1868) βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και είναι ο Πολιούχος και ο Προστάτης της περιοχής.

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της περιοχής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου. Τον εορτασμό λάμπρυναν με τις βυζαντινές ψαλμωδίες οι χοροί, από τους τοπικούς μας βυζαντινούς ψάλτες, καθώς επίσης και με την σύνθεση νέων παιδιών στο αναλόγιο.

Τον Θείο λόγο της ημέρας κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιος . Ο ναός είχε κατακλυσθεί από πλήθος κόσμου, για να αποδώσει τιμές στον προστάτη τους Άγιο Δημήτριο.

    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου μέσα στα στενά και γραφικά παραδοσιακά σοκάκια της Μεσαριάς, με ενδιάμεση δέηση, στον 2ο Ενοριακό Ναό της περιοχής την Αγία Ειρήνη.

Το δικό της ξεχωριστό «παρών» με τρομπέτες, τύμπανα κ.α μουσικά όργανα έδωσε η Δημοτική Μπάντα του Δήμου Θήρας, εντυπωσιάζοντας το κοινό από την παρουσίασή της, κυρίως από μικρά παιδιά!

Στη συνέχεια μοιράσθηκε πανήγυρη, από κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι.

 Ετικέτες