Εορτασμοί για την πρώτη στρατιωτική και πολιτική διοίκηση της Επανάστασης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα του 1821 με κύριο πρωτεργάτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τιμήθηκαν με λαμπρές εκδηλώσεις στο Χρυσοβίτσι της ΔΕ Φαλάνθου του Δήμου Τρίπολης.

Εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ο Δήμος Τρίπολης. Το πρώτο γεγονός συνέβη στις 2 Απριλίου του 1821 και ήταν το προσκύνημα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην εκκλησία του Χρυσοβιτσίου προς την Παναγία.

Μετά από αυτό το προσκύνημα ο Κολοκοτρώνης ανέφερε τη φράση «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της Ελλάδας και δεν θα την παίρνει πίσω».

Το άλλο γεγονός συνέβη λίγες μέρες αργότερα στις 28 Απριλίου και αφορά στην πρώτη στρατιωτική και πολιτική διοίκηση της Επανάστασης με τη σύσταση της πενταμελούς εφορείας με πρόεδρο τον Κανέλλο Δεληγιάννη και την ανακήρυξη του Κολοκοτρώνη σε Αρχιστράτηγο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας που τόνισε πως οι μικροί τόποι θα φέρουν και σήμερα το καλό στη χώρα μας όπως και η ενότητα που είναι αναγκαία αφού κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας και βάζουν συνεχώς εμπόδια.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς εκφώνηση πανηγυρικού από τον καθηγητή του ΠΑΠΕΛ Π.Ηλιόπουλο, ατνταλλαγές δώρων και χορούς στην προτομή του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Και φέτος παρών ήταν ο Σκοπευτικός Όμιλος Πατρών που τα μέλη του έριξαν πυροβολισμούς για να τιμήσουν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις και βίντεο με το σύνολο σχεδόν της εκδήλωσης και τις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Τόσκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

mantin13.jpg
mantin23.jpg
mantin33.jpg
mantin52.jpg
mantin61.jpg


Ετικέτες