Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αρτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτάστηκε με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Άρτα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στο Ίδρυμα του Γηροκομείου.

Παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρτης, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Θεολόγου Ντούβαλη και Κληρικών της Μητροπόλεως τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός την Κυριακή το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος και έμπροσθεν του Ιερού Ναού κατά το έθος, στο τέλος του οποίου έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της άνω πόλεως συνοδεία των τοπικών αρχόντων και πολλών ευσεβών χριστιανών. Την Δευτέρα το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία.

Ο Πρωτοσύγκελλος ευχήθηκε: «… όπως το Πανάγιο Πνεύμα, φωτίζει και καθοδηγεί όλους στα μονοπάτια της Αλήθειας και της Ορθοδόξου Πίστεως. Ιδιαιτέρως δε φέτος η προσευχή μας προς τον Παράκλητο να είναι έντονη, ώστε να χορηγεί το φωτισμό και την Θεία γνώση προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που αυτή την περίοδο συζητούν και αποφασίζουν πάνω σε σοβαρά θέματα της Ορθοδόξου πίστεως και πορείας της Εκκλησίας μας στο σύγχρονο κόσμο, στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που πραγματοποιείται στην Κρήτη και στην οποία έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή ως τοπική Εκκλησία να συμμετέχουμε δια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας…».

2006art (1).JPG
2006art (2).JPG
2006art (3).JPG
2006art (4).JPG
2006art (5).JPG
2006art (6).JPG