Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος σε Μαραθώνα και Πεύκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας..
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Τύμβου Μαραθώνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κυρίλλου, πλαισιούμενου από Κληρικούς της ευρύτερης περιοχής. 

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και παρουσία πλήθους πιστών στους δρόμους της παραλίας Μαραθώνος, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Μαραθώνος. Στην κεντρική πλατεία του Τύμβου τελέστηκε η ευλόγησις των άρτων και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Σεβαμιωτάτου Ποιμενάρχου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κύριλλος ιερούργησε στον κατάμεστο από πιστούς και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης.
Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχουστον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης και ακολούθησε η Λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών, της Φιλαρμονικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ευλαβών ενοριτών.Ετικέτες