Εορτή Παναγίας Βηματάρισσας της Βατοπαιδινής στην Ι.Μ. Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου εορτάστηκε, δια πρώτη φορά, η εορτή της Παναγίας Βηματάρισσας, της Βατοπαιδινής.

 Η ιερά πανήγυρης τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται πιστό αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης της Βατοπαιδινής, ευγενής προσφορά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου προς την Ι. Μητρόπολη .

Του Εσπερινού και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου «δια την μεγάλη ευλογία και ευεργεσία προς τον τόπο και τους ανθρώπους του, του πιστού αντιγράφου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης», σημείωσε : «Παρηγοριά στις θλίψεις μας και βάλσαμο στους πόνους, τις αγωνίες και τα βάσανα μας η Παναγία Μητέρα μας, η Παναγία η Βηματάρισσα, έρχεται να νοηματοδοτήσει και φωτίσει τα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής μας, να μας χαρίσει δύναμη, ελπίδα, φως, χαρά και ζωή.

Αρκεί να Την εμπιστευτούμε και να προστρέξουμε κάτω από το μαφόριο Της, στην ανοικτή αγκάλη Της που ως Πλατυτέρα αγκαλιάζει τον κόσμο όλο», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσέφερε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος σε ευλαβή Χριστιανή που δώρησε το ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι όπου εναποτέθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας.Ετικέτες