Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, Επισκόπου Υπάτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Νέων Πατρών (Υπάτης) στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Λαμίας, το Σάββατο 5 Απριλίου. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της Λαμίας, παρέστησαν δε ο νέος Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ντίτσας και πλήθος πιστών, που ευλαβούνται τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Γρηγορίου. 

      Ο Άγιος Γρηγόριος, Θηβαίος τη καταγωγή και σπουδαίος εφημέριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, υπήρξε Μητροπολίτης Νέων Πατρών και εσφαγιάσθη από τους Τούρκους ενώπιον της Αγίας Τραπέζης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Υπάτης, κατά την ώρα που τελούσε την Θεία Λειτουργία, την παραμονή του Ακαθίστου Ύμνου του έτους 1711.

Τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, το οποίο ευρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στις 4 Απριλίου του 2009.Ετικέτες