Εορτή Αγίου Θεράποντος στην Αρτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα η Ενορία των Αγίων Αναργύρων στην Αρτα εόρτασε την μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του Θαυματουργού.

Την Τετάρτη το απόγευμα τελέσθηκε Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου ο πανηγυρικός Εσπερινός στη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Εφημέριο του Ναού π. Αριστοφάνη Καραβασίλη, το Οφφίκιο του Οικονόμου και Πρωτοπρεσβυτέρου, για την 33ετη ιερατική του διακονία και την προσφορά του στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, ως υπευθύνου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου αυτής.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του οικισμού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς, και τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Τη λιτάνευση ακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος πιστού λαού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο σωστός τρόπος λατρείας και τιμής των Αγίων μας πρέπει να έχει και μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα αποδίδοντας έτσι την πρέπουσα τιμή στον Άγιο. Όταν πολύ συχνά διοργανώνονται κοσμικές γιορτές για να τιμηθούν και να προβληθούν άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού, των γραμμάτων κ.ά., πόσο μάλλον περισσότερο θα πρέπει να τιμώνται οι Άγιοί μας οι οποίοι με το φωτεινό τους παράδειγμα μας καθοδηγούν κοντά στο Θεό και πρεσβεύουν για τα προβλήματά μας.

Τέλος, το πρωί της Πέμπτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως.

_MG_4451.jpg
_MG_4549.jpg
_MG_4743.jpg
_MG_4878.jpg
_MG_4930.jpg
_MG_4947.jpg
_MG_4976.jpg
_MG_4977.jpg
_MG_4985.jpg
_MG_4986.jpg


Ετικέτες