Εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια ο Άγιος της Συγνώμης και στον Πύργο Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Πρεσβυτέρου Νικολάου Κατσηδήμα

Μέσα στην ευφρόσυνη προεόρτιο και Ιερή περίοδο των Χριστουγέννων, εορτάστηκε στο εν Πύργω Μετόχιον της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με ιδιαίτερη πνευματική αγαλλίαση και την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, ο «Άγιος της Συγνώμης», το «Άγιο Κορμάκι» του «Φιόρου του Λεβάντε», ο Άγιος Διονύσιος Επίσκοπος Αιγίνης ο Θαυματουργός.

Των Ιερών ακολουθιών τόσο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, καθώς επίσης και κατά την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων, ο οποίος κατά την διακονία του Θείου Λόγου μετέφερε, τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος δεν παρέστη λόγω της συμμετοχής του, εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής επί της προπαρασκευής της Πανορθοδόξου Συνόδου, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, από χθες Τετάρτη και θα λήξουν αύριο Παρασκευή.

Μετά το τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, προς τιμήν του εορταζομένου Αγίου και εν μέσω πλήθους πιστών, στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, έλαβε χώρα με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», καθώς επίσης μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Πόλεως, η Λιτάνευσις της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου (αποτμήματος της χειρός του Αγίου Διονυσίου), το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός προς ευλογία και αγιασμό, των ευλαβών κατοίκων του Πύργου, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα εις το Ιερό Μετόχιον Αυτού.

Αξίζει δε να σημειωθεί τέλος ότι κατά τις άνω Ιερές ακολουθίες, στα Ιεροψαλτικά αναλόγια διακόνησαν οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής αυτής, ψάλλοντας θαυμάσια ως καλοί θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, τα «τραγούδια του Θεού», σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, δηλαδή τους Ιερούς Ύμνους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι μας ανεβάζουν από την Γην εις τον Ουρανόν.

IMG_9643.JPG
IMG_9655.JPG
IMG_9672.JPG
IMG_9693.JPG
IMG_9714.JPG
IMG_9717.JPG
IMG_9729.JPG
IMG_9826.JPG
IMG_9914.JPG
IMG_9952.JPG
IMG_9972.JPG


Ετικέτες