Εξώδικη διαμαρτυρία στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις του υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα

Loading...


Εξώδικο δέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος από την Επιτροπή Δημοκρατικών Θεσμών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τις δηλώσεις που έκανε υπέρ του «ΝΑΙ» την Κυριακή.

Η Επιτροπή Δημοκρατικών Θεσμών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον μητροπολίτη πως «καλεί» τους εκκλησιαζόμενους με τις δηλώσεις του, να ψηφίσουν και αυτοί «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, με την παράταξη «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων», Γιώργου Τζαμαδάνη, αυτή η ενέργεια του Μητροπολίτη συνιστά «πολιτική παρέμβαση» και «ουδόλως συνάδει με τα αυστηρώς θρησκευτικά του καθήκοντα».

Στο εξώδικο ζήτουν απο τον Μητροπολίτη να μην ξανά κάνει πολιτικές παρεμβάσεις που αποτελούν «παραινέσεις και παροτρύνσεις» στο εκκλησίασμα και να ασχολείται μόνο με τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Αν όμως συνεχίσει να προκάλει με παρόμοιες δηλώσεις, προειδοποιήσαν πως θα προσφύγουν στα αρμόδια πολιτικά και εκκλησιαστικά δικαστήρια και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, με σκοπό «τη διαφύλαξη του κύρους της θεσμικής θέσης της Εκκλησίας και την αποτροπή διχαστικού και εμφυλιοπολεμικού κλίματος», που προσπαθεί να καλλιεργήσει όπως υποστηρίζουν.

Συγκεκριμένα στο εξώδικο αναγράφεται: «Φρονούμε ότι με τη στάση Σας αυτή παραβιάζετε κατάφωρα, αντιθεσμικά και αντιχριστιανικά τα θρησκευτικά και λατρευτικά καθήκοντά Σας, ενώ συγχρόνως κολάζετε το ποίμνιό Σας, προκαλώντας διχασμό των πολιτών». Ετικέτες