Εξόδιος Ακολουθία του Αιδεσιμωτάτου Οικονόμου π. Ανδρέου Ροντογιάννη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, εψάλη το απόγευμα της Κυριακή, 15 Μαῒου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρεμεντινού Λαζαράτων η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου οικονόμου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Ανδρέου Ροντογιάννη.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε μεταξύ άλλων τα χαρίσματα και την απλότητα που διέκριναν τον π. Ανδρέα κατά την πολυετή Ιερατική του διακονία. Στη συνέχεια, ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λάζαρης, διάδοχος του π. Ανδρέου στην Ενορία Λαζαράτων, εκφώνησε τον επικήδειο λόγο. Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας, η πομπή κατευθύνθηκε παραπλεύρως του Ιερού Ναού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος, κλήρος και λαός εναπέθεσε το σκήνωμα του π. Ανδρέου.

Ο π. Ανδρέας Ροντογιάννης γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες την 21η Δεκεμβρίου 1931. Υπήρξε ἐγγαμος κληρικός με ένα τέκνο. Την 29η Ιανουαρίου 1961 χειροτονήθηκε διάκονος και την 4η Ιουνίου του ιδίου έτους πρεσβύτερος δια των τιμίων χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Δωροθέου. Διετέλεσε εφημέριος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Λαζαράτων καθώς και του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αθανίου Λευκάδος. Ἐλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου την 8ην Φεβρουαρίου 2009 δια των τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. κ. Θεοφίλου. Κοιμήθηκε εν Κυρίω το Σαββάτο της 14ης Μαῒου 2016.

1705exo (1).jpg
1705exo (2).jpg
1705exo (3).jpg
1705exo (4).jpg