Εξεδήμησε προς Κύριον ο Πανοσ. Αρχιμ. Προκόπιος Μερτύρης

Loading...


Σε κλίμα βαθειάς θλίψεως ανακοινώθηκε από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου ότι σήμερα 14-5-2016, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήρης ημερών εξεδήμησε προς Κύριον ο Πανοσ. Αρχιμ. Προκόπιος Μερτύρης, Κτήτωρ και Καθηγούμενος της ανδρικής Ι. Μονής «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και της γυναικείας Ι. Μονής «Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας» Πουλίτσας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πληροφορηθείς την εκδημία του πολιού Γέροντος Προκοπίου μετέβη αμέσως στην Ι. Μονή όπου και ετέλεσε το καθιερωμένο Τρισάγιο προ της σορού στο Καθολικό της Ι. Μονής. Αμέσως μετά, αφού διοργάνωσε τα της κηδείας, έδωσε εντολή να εκτεθεί το Λείψανό του σε προσκύνημα, να τελεσθεί η Θ. Λειτουργία, να ψαλλεί η προς Ιερείς Εξόδιος Ακολουθία και να αναγιγνώσκηται το Τετραυάγγελο.
Η Εξόδιος Ακολουθία χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου θα ψαλλεί σήμερα το απόγευμα και ώρα 18.00, στο Καθολικό της ανδρικής Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» στο Καλέντζι.
Είθε ο Αναστάς Κύριος και Αρχηγός της ζωής και του θανάτου τον οποίον ευόρκως διηκόνησε ο μεταστάς γέροντας να αναπαύει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων», να παρηγορεί τις Αδελφότητες των Ι. Μονών πού ίδρυσε και να αναδείξει αντάξιο αντικαταστάτη του, ώστε αυτές να συνεχίζουν απρόσκοπτα την πορεία τους.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.