Εξαιρετική επιτυχία ο Ερανος Αγάπης της Μητρόπολης Σερρών

Loading...


Με την ευλογία του Κυρίου μας πραγματοποιήθηκε και εφέτος, το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ο Έρανος Αγάπης.

Συνολικώς κατά τον εφετεινό Έρανο της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως συγκεντρώθηκε, παρά την δεινή οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα των ημερών μας, το ποσό των 152.070 Ευρώ, το οποίο κινείται αυξητικά σε σχέση με τον Έρανο Αγάπης του 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενοριών των πόλεων Σερρών και Νιγρίτης παρουσίασαν σημαντική άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας, παρά τις πολλές οικονομικές δυσκολίες και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό και κυρίως με πολύ ευγένεια και καλωσύνη στο προσκλητήριο αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ουσιαστικά το φιλανθρωπικό έργο της. Η Εκκλησία συνεχίζει και επαυξάνει περαιτέρω την φιλανθρωπική και κοινωνική της δραστηριότητα.

Αυτές τις άγιες ημέρες θα χορηγηθούν άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά της Ιεράς Μητροπόλεως, 100 συνολικώς υποτροφίες καθώς και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1130 οικογένειες αναξιοπαθούντων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους. Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και έκτακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχαριστεί ολοψύχως τους κληρικούς και λαϊκούς αφοσιωμένους εργάτες της τοπικής Εκκλησίας, που με ζήλο, αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διενήργησαν και τον εφετεινό έρανο της Εκκλησίας μας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική και εντυπωσιακή ανταπόκρισή του, παρά τις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ευχόμενος σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα.Ετικέτες