Ενα πολύτιμο πνευματικό κειμήλιο στην κυριότητα της Ι.Μ. Σύρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την εικόνα του «Νυμφίου Χριστού», ιστορημένη με αυγοτέμπερα, κτήμα παιδιόθεν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Σύρου Αλεξάνδρου Λυκούργου (1866-1875), φέρουσα επ’ αυτής ιδιόγραφες αναφορές του αειμνήστου Ιεράρχου, από την παιδική του ηλικία (1842)και την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Σύρου (1866), εδώρισε στην Ιερά Μητρόπολη ο τρισέγγονος της αδελφής του, Κλεοπάτρας Λυκούργου, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Μιχαήλ Γ. Σακελλαρίου.

Ο κ. Καθηγητής προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄και του παρέδωσε την Εικόνα, λέγων ότι αυτή «ανήκει στην πνευματική περιουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, την οποία ο αοίδιμος Αλέξανδρος, έστω και δι’ εννέα έτη, από το 1866 έως το 1875, διηκόνησε».

Η εικόνα αυτή προστίθεται στον πνευματικό θησαυρό των κειμηλίων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχώς εμπλουτίζει με δωρεές των οικογενών τους.

IMG_7339.jpg
IMG_7350.jpg
01.jpg

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ και ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Μιχαήλ Σακελλαρίου μποστά στο περίτεχνο γραφείο, που δώρισαν οι Άγγλοι ομογενείς στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, κατά την επίσκεψή του στην Αγγλία το 1869, για να τελέσει τα εγκαίνια του Ορθοδόξου Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Λίβερπουλ.Ετικέτες