Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος: «Αν και ασκητής–ερημίτης ο Άγιος Αντώνιος δεν έκοψε τους δεσμούς του με τον κόσμο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, η Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό στο Πυργοχώρι Παγγαίου.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου, ο οποίος εκήρυξε το Θείο Λόγο προς τις δεκάδες προσκυνητές.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στον Άγιο και στα μηνύματά του στον σύγχρονο άνθρωπο τονίζοντας πως αν και ασκητής – ερημίτης ο Άγιος Αντώνιος δεν έκοψε τους δεσμούς του με τον κόσμο.

Στην ακολουθία προσήλθαν πλήθους πιστών με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπότη. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας.

1701elef (1).jpg
1701elef (2).jpg
1701elef (3).jpg
1701elef (4).jpg
1701elef (5).jpg
1701elef (6).jpg
1701elef (7).jpg
1701elef (8).jpg


Ετικέτες