Εκκλησιαστικά σχολεία: Αγωνία στη Λαμία, εγγραφές στη Νεάπολη

Loading...


Το θέμα των εκκλησιαστικών σχολείων πολλάκις έχει απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα ιδίως μετά την αγωνιώδη κραυγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας που κινδυνεύει με λουκέτο. Το «Αγιορείτικο βήμα» τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθεί και σας ενημερώνει σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό. Μετά λοιπόν την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή το θέμα πάλι….βάλτωσε. Το μόνο αισιόδοξο είναι η θετική ανταπόκριση που υπήρξε από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.  

Οι Γονείς επανέρχονται με νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: 

«Ο πολιτικός κόσμος της Φθιώτιδας ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στο σχολείο μας.
Πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, μας απάντησε ο Γ.Γ Θρησκευμάτων Κύριος Καλαντζής και μας έστειλαν δηλώσεις στήριξης οι κύριοι Κουτσογιαννακόπουλος και Σαγιάς.
Οι πολιτικοί της Φθιώτιδος δεν ενδιαφέρονται για την ύπαρξη και διατήρηση του μοναδικού Εκκλησιαστικού Σχολείου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ;;;;;;;
ΔΕΝ θα μας απαντήσουν, ούτε πριν την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ;
ΜΗΔΕ οι βουλευτές μας, ΜΗΔΕ οι αυτοδιοικητικοί μας ;;;;;
Το υπουργείο παιδείας μας θέλει ……………
Οι καθηγητές μας αξίζουν και μπορούν.
Εμείς οι Φθιωτείς τι θέλουμε ;;;;;;;;;

Εκτός και αν, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κύριος Κύριος Νικόλαος στην www.imfth.gr προτιμούμε τους μιναρέδες και όχι τα καμπαναριά !!!!

Λαμία 19-5-14 Πρόεδρος : Αικατερίνη Κούγια – Καρδαρά
Γραμματέας: Ευθυμία Παπαδημητρίου
Ταμίας : Χαρίλαος Μάρκης
Μέλη : Ελένη Τετριμίδα – Πολύζου
Νικόλαος Μπίτος
Ιουλία Διαμαντή – Λιάγκα «

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ μιας και ο λόγος περί εκκλησιαστικών σχολείων το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δέχεται εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2014-2015 καθημερινά κατά τις ώρες 8πμ-2μμ. Το σχολείο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Χορηγεί ισότιμους τίτλους σπουδών με τα άλλα Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια και στεγάζεται σε πλήρως ανακαινισμένο κτήριο επί της οδού Καπάτου 6 στην Ξηροκρήνη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310735717 και στην ιστοσελίδα του σχολείου http://lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr//.Ετικέτες