Εθελοντική εργασία με μπροστάρη τον Μητροπολίτη Μαντινείας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον εθελοντισμό προσπαθεί να αναδείξει η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και παράλληλα να αναδείξει τα Μοναστήρια της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, ο Μητροπολίτης κ.Αλέξανδρος μαζί με Ιερείς και λαϊκούς καθάρισαν την περιοχή γύρω από την Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Στόλο Κυνουρίας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι φιλοσοφία του Σεασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ είναι ότι η γη είναι η μητέρα μας και η ζωή μας και πρέπει να την αγαπάμε και να την δουλεύουμε, ειδικότερα την σημερινή εποχή, που όλοι μας δοκιμαζόμαστε σκληρά από τις κάθε λογής δοκιμασίες.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Σεβ. Ποιμενάρχης προσπαθεί να συντηρήσει και να αναδείξει την κτηματική περιουσία των Μοναστηριών της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η σεβασμία Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας είναι ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια της Πελοποννήσου. Μετά την κοίμηση του τελευταίου Ιερομονάχου, μακαριστού Χριστοφόρου Διαμαντάκου, οι ελαιώνες της εγκαταλείφθησαν και καταπατήθηκαν από διαφόρους επιτήδειους.

Γιά πολλοστή φορά με μπροστάρη τον άοκνο Ποιμενάρχη μας Κληρικοί και Λαικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ξέλασης – εθελοντικής εργασίας και έτσι, την Παρασκευή 23η Ιανουαρίου 2015, μια μεγάλη ομάδα είκοσι Κληρικών και δεκαπέντε Λαικών βρέθηκε από πρωίας στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στον Στόλο της Κυνουρίας, όπου βρίσκονται οι ελαιώνες του Μοναστηριού, με στόχο το κλάδεμα των ελαιοδέντρων και τον καθαρισμό των κτημάτων από την χαμηλή βλάστηση. Όλοι εργάστηκαν σκληρά και το αποτέλεσμα είναι πέραν κάθε προσδοκίας, ενώ τα ελαιόδεντρα, κλαδεμένα και καλλιεργημένα, είναι έτοιμα να ξαναδώσουν τους ευλογημένους καρπούς τους, που όταν συναχθούν θα καλύψουν τόσο τις ανάγκες των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεώς μας, όσο και τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων, όπως συμβαίνει με όλων των ειδών τις καλλιέργειες, οι οποίες γίνονται στα Μοναστηριακά κτήματα της εκκλησιαστικής περιφέρειάς μας.

Όταν η ώρα πέρασε από τη δωδεκάτη μεσημβρινή, ο Δεσπότης μας, εκτιμώντας τον κόπο και την προσφορά των εθελοντών, παρέθεσε λιτό γεύμα με ψωμί, χαλβά, ελιές, ντομάτες και οίνο από το αμπέλι της Μονής Προδρόμου, αμπέλι το οποίο μέρος της εθελοντικής ομάδας συντηρεί όλα αυτά τα χρόνια.

Κλείνοντας, κατόπιν της κοπιαστικής εργασίας τόσο των Κληρικών, όσο και των Λαικών, ελάβαμε και δώσαμε σήμερα δύο σημαντικά μηνύματα από τον Σεβ. Ποιμενάρχη.

Το πρώτο μήνυμα είναι ο εθελοντισμός, γεγονός που χρειάζεται στην κοινωνία μας όσο ποτέ άλλοτε, και το δεύτερο είναι η ανάγκη επιστροφής των ανθρώπων στη μητέρα γη, που ήταν, είναι και θα είναι, η ψωμοδώτρα μας, όταν την καλλιεργούμε.

Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας”.

2401mantin_ethel.jpg
2401mantin_ethel1.jpg
2401mantin_ethel2.jpg
2401mantin_ethel3.jpg
2401mantin_ethel4.jpg
2401mantin_ethel5.jpg
2401mantin_ethel6.jpg
2401mantin_ethel7.jpg
2401mantin_ethel8.jpg
2401mantin_ethel9.jpg
2401mantin_ethel10.jpg
2401mantin_ethel11.jpg
2401mantin_ethel12.jpg


Ετικέτες