Εγκαινιάστηκε απο τον Ιωαννίνων Μάξιμο του αποχετευτικού στο Νησάκι της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ενα διαφορετικό πρωινό ήταν το σημερινό για τους κατοίκους, στο Νησί των Ιωαννίνων, καθώς ένα σημαντικότατο έργο, αυτό του αποχετευτικού δικτύου, τέθηκε σε λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων, του προέδρου της κοινότητας Νήσου κ. Α.Λιούμπου και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί το καραβάκι έφτασε μαζί με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων στο Νησί.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδρομής το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κάθισε για λίγο στο τιμόνι του πλοιαρίου με τους δημοσιογράφους να σπεύδουν να απαθανατίσουν τον κ.Μπέγκα, σε ρόλο… καπετάνιου.

Με τα σημερινά εγκαίνια του αποχετευτικού δικτύου απο σήμερα πλέον όλα τα λύματα του οικισμού θα διοχετεύονται στο εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού.

Σημειώνεται, πως το αποχετευτικό του Νησιού ήταν ένα έργο που δεν κατασκευάστηκε από την ΔΕΥΑΙ, αλλά όταν ολοκληρώθηκε και διαπιστώθηκε πως παρουσίαζε τέτοια προβλήματα που ήταν αδύνατο να λειτουργήσει, η ΔΕΥΑΙ επενέβη για να το καταστήσει λειτουργικό.

Με τις επεμβάσεις στο έργο, την ολοκλήρωση των συνδέσεων και την κατασκευή των αναγκαίων αντλιοστασίων, σήμερα το αποχετευτικό δίκτυο τέθηκε σε λειτουργία με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ.Μπέγκα να πατά το κουμπί λειτουργίας και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο να ψάλει τη δοξολογία και να τελεί τον Αγιασμό

Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντικότητα του έργου για όσους κατοικούν στο Νησάκι αλλά και για όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε αυτό ,ειναι όμως και πολύ σημαντικό, όπως υπογράμμισε ο Μητροπολίτης και για την εκκλησία,αφού 6 μοναστήρια βρίσκονται πάνω στο Νησί, που αποτελούν το στολίδι του αλλά και την απαρχή του μοναστικού βίου σε όλη την περιοχή, ακόμη και στα Μετέωρα!

Για ιστορικούς λόγους και για λόγους που αφορούν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων ,αυτό το έργο θα ανακουφίσει υγειονομικά το Νησί και τα Γιάννενα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και έδωσε παράλληλα και τα συγχαρητήριά του και στην Δημ. Αρχή που μετά απο τόσα χρόνια ανέλαβε την πρωτοβουλία να θέσει σε λειτουργία το σημαντικό αυτό έργο.

2606ioan.JPG
2606ioan1.JPG
2606ioan2.JPG
2606ioan3.JPG
2606ioan4.JPG
2606ioan5.JPG
2606ioan6.JPG


Ετικέτες