Εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου, Ρίου Πατρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθησαν τα Εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου, Ρίου Πατρών.

Την παραμονή των Εγκαινίων έγινε η κατάθεσις των ιερών μαρτυρικών λειψάνων υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού και ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, ετελέσθη η ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, όστις προέστη της ακολουθίας των Εγκαινίων και της πρώτης Θείας Λειτουργίας, συγχοροστατούντος και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο ιστορικό του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ωραιότερους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Επήνεσε και ευχαρίστησε τους πρωτεργάτας της ανεγέρσεως και του ευτρεπισμού του Ιερού Ναού, Ιερείς και Λαικούς, ως και όλους τους Ενορίτας για την μεγίστη βοήθειά τους ώστε να έλθη εις πέρας η ανέγερση του Ιερού Ναού.

Το μήνυμα των Εγκαινίων, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος είναι «… να προχωρήσωμε και στην προσωπική εσωτερική μας αναγέννηση, μέσα από τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, ώστε να φθάσωμε στην κατά Χριστόν τελείωσιν».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην προσφορά και στην εργασία των Ιερέων της Ενορίας και παρεχώρησε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο την ευλογία να προχειρίση Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Πατρών, τον αιδεσιμωλογιώτατο π. Ευστράτιο Τσιτσιβό, προιστάμενο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ρίου Πατρών.

Ο Ιερός Ναός καθιερώθη και καθηγιάσθη εις τιμήν του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου (κεντρική Αγία Τράπεζα), Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (δεξιά Αγία Τράπεζα) και Αγίου Νικολάου ( αριστερή Αγία Τράπεζα).

Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην τελετή των Εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία ο Ναός κατεκλύσθη από πλήθος πιστών.