Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα τελέστηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Μετά την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη που εκπροσώπησε τον απουσιάζοντα στο εξωτερικό Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Παρέστησαν επίσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Περιφερείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσολίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π.Συμεών Βενετσιάνος και ιερείς άλλων όμορων ενοριών.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτό το έργο της ενορίας. «Ανοίξτε τα χέρια σας και αγκαλιάστε την Εκκλησία. Αγκαλιάστε αυτό το έργο με αγάπη και θέρμη. Δεν είναι μόνο για τώρα. Είναι για πάντα. Είναι μια επένδυση για το μέλλον και τα παιδιά σας.»

Πριν το πέρας της εκδήλωσης τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο, οι Ιερείς του Ναού, Αρχιμ. π. Αλέξιος Γιαννιός, Πρωτοπ. π. Παύλος Μαρκαντώνης, και ο Ευεργέτης του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Παπαδογεωργόπουλος, ενώ τιμήθηκε και ο μακαριστός Πρωτοπ. π.Γεώργιος Πλατής για την πολύχρονη προσφορά του στην ενορία και την κοινωνία.

Ο π. Αλέξιος Γιαννιός ανέφερε πως «τόσα χρόνια έμαθα πως όπου φαίνονται οι άνθρωποι, εκεί δεν φαίνεται ο Θεός. Αυτό το έργο δεν έγινε για εμάς τους ιερείς, αλλά για τους ενορίτες και την Εκκλησία. Οι ιερείς έρχονται και παρέρχονται, ενώ η Εκκλησία μένει αιώνια. «Ευχαρίστησε τέλος τον Μεγάλο ευεργέτη της ενορίας κ. Παπαδογεωργόπουλο, για την εν γένει προσφορά του για την αποπεράτωση του Ναού και του Πνευματικού Κέντρου και ευχήθηκε να βρει μιμητές σε αυτήν την προσπάθεια.

DSC0015.JPG
DSC0018.JPG
DSC0028.JPG
DSC0049.JPG
DSC0052.JPG
DSC08629.JPG
DSC08656.JPG
DSC08663.JPG
DSC08674.JPG
DSC08678.JPG
DSC08688.JPG
DSC08690.JPG
DSC08697.JPG
DSC08701.JPG
DSC08706.JPG
DSC08709.JPG
DSC08712.JPG
DSC08714.JPG


Ετικέτες