Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: «Ο Χριστός δίνει τη δύναμη σε εκείνους που αγωνίζονται να νικούν» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επί τη ιερά μνήμη του Μάρτυρος αγίου Νέστορος την 27η Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμορίου, του τέως Δήμου Ορφέως. Δεδομένου ότι ο παλαιότερος Ναός του χωριού ετιμάτο στο όνομα του αγίου Νέστορος οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Αμόριο είναι διήμερες.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων το Θείο Λογο σχολίασε την αναίδεια του Λυαίου και το θάρρος του νεαρού Νέστορος και είπε «Ο Λυαίος αντιπροσωπεύει την σύγχρονη βία της τρομοκρατίας και του ψεύδους ενώ ο νεαρός αθλητής είναι ο εκφραστής της ειρήνης, της αγάπης και της Αλήθειας. Στην πάλη ανάμεσα στη βία και την ειρήνη τελικά θα υπερτερήσει η ειρήνη, ανάμεσα στην τρομοκρατία και την αγάπη θα νικήσει η αγάπη, ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια θα επικρατήσει η αλήθεια, διότι ο Χριστός είναι εκείνος που δίνει τη δύναμη σε εκείνους που αγωνίζονται εν τω ονόματι αυτού να νικούν».

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι παρεπιδημούντες Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σεμιατίτσε κ. Γεώργιος (Ιεράρχης της Εκκλησίας της Πολωνίας) και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος (Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου), ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και πλήθος πιστών, που έσπευσε να εκφράσει την αγάπη του, την εμπιστοσύνη του και το σεβασμό του στον άξιο εφημέριο της ενορίας, που εόρταζε τα ονομαστήρια του, Αρχιμανδρίτη Νέστωρα Ουρουμτζίκη, τον οποίο συνεχάρη και ο Επίσκοπος εξαίρωντας το ήθος, το ζήλο, την αφοσίωσή του και την εργατικότητα του.

IMG_2154.jpg
IMG_2160.jpg
IMG_2165.jpg
IMG_2171.jpg
IMG_2204.jpg
IMG_2210.jpg


Ετικέτες