Διανομή 2.585 δεμάτων στο Σπίτι Αγάπης της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, μετέβη συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, στις εγκαταστάσεις του «Σπιτιού Αγάπης» Καρδίτσης, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές από καρδιάς για τις άγιες ημέρες του Πάσχα με τους εκεί διακονούντες ιερείς, τις εθελόντριες κυρίες, καθώς και τους αδελφούς μας που καθημερινά σιτίζονται από το περίσσευμα αγάπης και ευαισθησίας των συνανθρώπων μας που πραγματικά ενδιαφέρονται και το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Εφέτος, ο Μητροπολίτης μαζί με τους λοιπούς συνεργάτες διένειμε «δέματα αγάπης» σε εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες, οι οποίες σιτίζονται καθημερινά από το «Σπίτι Αγάπης» Καρδίτσας και σε εκατόν δέκα (110) οικογένειες αντίστοιχα, οι οποίες σιτίζονται από τα «Σπίτια Αγάπης» Φαρσάλων, Σοφάδων, Παλαμά και Αγναντερού. Τα δέματα περιείχαν τρόφιμα όπως λάδι, σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα μακράς διαρκείας, τυρί, φρούτα και λαχανικά, καθώς και κιμά, κοτόπουλο, χοιρινό κρέας και λουκάνικο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών όλης της Μητροπολιτικής Περιφερείας θα μοιράσουν δύο χιλιάδες τετρακόσια (2.400) δέματα με τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης για το επιτελούμενο έργο της φιλανθρωπίας από την τοπική Εκκλησία εξέφρασε εκθύμως ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους όσοι κοπιάζουν και αφιερώνονται στη διακονία της ζώσας εικόνας του Θεού, στὸν καθένα δωρητή ξεχωριστά επώνυμο ή ανώνυμο, καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων και στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, γιατί με τη δική τους πρωτοβουλία και αρωγή και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν επτακόσια ογδόντα έξι (786) κιλά τρόφιμα και διατέθηκαν με υπευθυνότητα και χαμόγελα στους «εν ανάγκαις ευρισκομένους» αδελφούς μας και ενίσχυσαν σημαντικά τα συσσίτια της Εκκλησίας μας.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε στα χείλη των ανθρώπων που διακονούν στον τομέα της φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως είναι: «Δώστε χαρά για να πάρετε χαρά και να έχετε πλούσια την ευλογία του Κυρίου μας».

SAM_3169_Custom.JPG
SAM_3175_Custom.JPG
SAM_3176_Custom.JPG
SAM_3178_Custom.JPG
SAM_3180_Custom.JPG
SAM_3183_Custom.JPG
SAM_3184_Custom.JPG
SAM_3187_Custom.JPG
SAM_3190_Custom.JPG