Δημητριάδος Ιγνάτιος: Η Κυριακή είναι ημέρα του Κυρίου μας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη αναμνήσει θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το Σάββατο 12/7.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Άγιος είναι ο αφιερωμένος στον Χριστό, αλλά και στη διακονία των ανθρώπων.

  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τη μνήμη του Αγίου, την εορτάζουμε σε ένα χώρο ασκήσεως, στο Μοναστήρι, ενώ επισήμανε ότι ο δρόμος της αγιότητας περνάει μέσα από την άσκηση. Τόσο στον έγγαμο βίο όσο και στον άγαμο. Τέλος, αναφερόμενος στην Κυριακή ημέρα του Κυρίου μας, τόνισε ότι πρέπει να αποτελεί ημέρα Δοξολογίας και Κοινωνίας με τον ίδιο το Θεό, γεγονός που έχει εξαλειφθεί, δυστυχώς, στην εποχή μας.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι στις 12 Αυγούστου, θα τελεσθεί η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια η Μεγαλοσχημία της αδελφής Υπομονής, η οποία θα αναλάβει και την ηγουμενία της Ιεράς Μονής.

Την επομένη στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς
 

Στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Μεγαλοβρύσου Αγιάς λειτούργησε και ομίλησε την Κυριακή 13/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντωνίου Γκουντάρα και των κατοίκων του χωριού .

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την ακολουθία της απαμφιέσεως της Αγίας Τραπέζης, ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της Θείας Λειτουργίας, ως το επίκεντρο της Εκκλ/κής ζωής των πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προχείρισε εις πνευματικόν τον π. Ιωάννη Ολάερου, εφημέριο του χωριού.Ετικέτες