Δεκαετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου με τη συμπλήρωση 10 ετών από της μακαρίας κοιμήσεως του τελέσθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της ενορίας Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.

Του ιερού Μνημοσύνου, το οποίο ετέλεσε η οικογένεια του κ. Ιωάννη Ντουλάκη, που υπήρξαν πνευματικά τέκνα του αειμνήστου, προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή και σταθείς στον στίχο «Αγωνίζεσθαι εισελθείν διά της στενής πύλης» αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα του ανθρώπου και στην τεθλιμμένη οδό του χριστιανού.

Αναφερθείς στο πρόσωπο του αειμνήστου Ιεράρχου ο Σεβασμιώτατος ετόνισε πως υπήρξε πρότυπο Αρχιερέως, διακριθείς για την απλότητα του χαρακτήρος του, την πτωχεία του και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ο Αντώνιος, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, είχε στόχο την εσωτερική ζωή και αγωνίσθηκε γι’ αυτό. Ετικέτες