Γιόρτασαν τον Άγιο Δημήτριο στον Βόλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Νέος Πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ναό του Αλμυρού, όπου κήρυξε τον θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής λειτούργησε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, όπου συνέρευσε πλήθος πιστών.

 

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Γαβριήλ Βοϊτσέσκου, εγγάμου Κληρικού εκ Ρουμανίας, πατρός ενός τέκνου και υιού Ρουμάνου Κληρικού, που διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας. Στην προσλαλιά του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «αναλαμβάνεις την Ιερωσύνη σε μία δύσκολη περίοδο, που, όπως δείχνουν τα γεγονότα, θα εξελιχθεί με τραγικό τρόπο, γι΄ αυτό, το μαρτυρικό παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου πρέπει να είναι πάντα το πρότυπό σου…»

Κάλεσε, επίσης, τον νέο Πρεσβύτερο να διακονεί το μυστήριο της ενότητας της Εκκλησίας, κέντρο της οποίας είναι η Αγία Τράπεζα. «Από εκεί απορρέει η αλληλεγγύη και η φροντίδα μας για τον κάθε άνθρωπο». Ζήτησε, ακόμα «να ψάξεις εσύ να βρεις το ξεστρατισμένο ποίμνιό σου, κατά το πρότυπο του Χριστού. Να αναζητήσεις και τον τελευταίο, με έργα αγάπης και συμπαραστάσεως, παρηγορίας, έμπρακτης προσφοράς και θυσίας. Να εμπνεύσεις στους ανθρώπους της εποχής μας την ελπίδα, να μην αφήσεις να παρασυρθούν από την απελπισία στην οποία τους οδηγούν τα προβλήματα της ζωής. Να είσαι ανιδιοτελής, αξιοπρεπής και τίμιος…»

Ο νέος Πρεσβύτερος θα αναλάβει καθήκοντα Εφημερίου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ανακασιάς.

Το απόγευμα της εορτής ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον μεθεόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φερρών.

 

 Ετικέτες